Beeldspoor

By Annelies van Vuuren — juni 09, 2015

Sinds begin mei zijn we weer (op alle drie de locaties) met een nieuw project bezig, hoera!! Het project heet BEELDSPOOR en het onderwerp is (hoe kan het ook anders): de Spoorzone.
De ontwerpers van het project zijn: Leslie Eisinger, Remi Veldhoven, Judith de Rond en Bernadette Verstappen.

We begonnen met drie workshops, gegeven door Leslie.
Sashiko, een Japanse manier van borduren
Kantklossen: Leslie heeft op Marktplaats voor ons allemaal klosjes gescoord. We krijgen een stukje ongebleekte katoen om over een stuk piepschuim te spannen en dan begint het avontuur! Het is nog een hele klus om het door te krijgen maar dan blijkt het eigenlijk toch niet zo heel erg moeilijk te zijn
Dik draad opnaaien.

Tijdens deze laatste workshop, oh verrassing, komen de enorme doeken te voorschijn waarop onze verkregen vaardigheden gebot viert kunnen worden. Zwart-wit foto’s van de ontmantelde oorspronkelijke Spoorzone overgebracht op doek, prachtig!! Zes verschillende; iedere locatie krijgt er twee. Het is de bedoeling dat deze 6 doeken in de tunnel komen te hangen (hopen we), met het idee dat je toch nog iets van Delft ziet als je er met de trein doorheen rijdt!!

Joke gaat uit haar dak, ze ziet op één van de doeken haar geboortehuisje staan (een van de kleine huisjes tegenover de molen aan de Phoenixstraat). Natuurlijk mag zij die voor haar rekening nemen.

Er ontstaan meteen twee groepen rond de op meerdere tafels gelegde doeken en het wordt een gezellige boel en gekwek over hoe, wie en waar we wat gaan opbrengen. De garens worden uitgepakt, en de kleuren getoond: zwart, grijs, wit en cyclaam.

Onze groep (De Vleugel) heeft de molen en we besluiten de wieken te kantklossen. We brengen de afmetingen over op papier en de week erna hebben we de wieken al kant en klaar bij ons en kunnen we ze op de stof gaan naaien. Het begint er al heel leuk uit te zien!